DorpsBelangen sluit zich aan bij Onafhankelijke Politiek Noord-Holland

DorpsBelangen (in Wijdemeren) heeft zich aangesloten bij Onafhankelijke Politiek Nederland, een nationale politieke beweging die is samengesteld uit lokale partijen. 

Hierdoor is DorpsBelangen ook lid van Onafhankelijke Politiek Noord-Holland. Die zal mee doen aan de Provinciale Statenverkiezing op 15 maart volgend jaar. 

Hiermee willen de lokale partijen in de provincie hun krachten bundelen om onderwerpen die met name spelen in de gebieden rondom de grote steden, onder de aandacht te brengen en het beleid daarop mede te bepalen. “Denk daarbij aan het hele vraagstuk rondom stikstof, bereikbaarheid van de dorpen en hun kernen, de moeilijkheden rondom woningbouw, opvang Oekraïners en de aandacht die er moet zijn voor de leefbaarheid”, aldus Wiet van den Brink, voorzitter van DorpsBelangen. 

Fractievoorzitter Jan-Jaap de Kloet: “Politiek gezien blijven we onze eigen koers varen, gericht op de belangen van al onze inwoners. Maar door de overeenkomsten in de actuele vraagstukken, waar de provincie een rol in speelt, is dit een belangrijke stap voor ons. Krachten bundelen kan dan effect hebben. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen ging een derde van de stemmen naar lokale partijen. Daar zit dus een enorm potentieel.”

Het programma en de kieslijst van Onafhankelijke Politiek Noord-Holland worden later vastgesteld.