Het kan nog erger

Net toen we dachten dat het echt niet gekker kon, beleefden we de avond van dinsdag 8 november 2022. Drie bouwplannen (Achter Oud-Loosdrechtsedijk 63, Nieuw Loosdrechtsedijk 178 en Cannenburgerpark in Ankeveen) waar de raad zich al positief over had uitgesproken, waarvan twee unaniem, konden volgens wethouder Zandbergen niet meer doorgaan. De redenen waarom waren er echt met de haren bij gesleept.

De volledige commissie R en E, voor ons met Patricia IJsbrandij en René Voigt aan de commissie-tafel, was met stomheid geslagen. Inclusief haar eigen partij en de andere leden van de coalitie. De argumentatie van Zandbergen klopte niet, haar verdediging in de commissie rammelde aan alle kanten.

Ze kwam zelfs met de opmerking dat sommige delen van haar eigen voorstel er niet toe doen. Volstrekt onduidelijke, niet te volgen zinnen sprak zij. Zelfs de hulp die zij uit eigen gelederen kreeg aangeboden pakte ze niet op. Het was echt verbijsterend. Gelukkig was de commissie scherp en wisten de leden wél waar het inhoudelijk om ging.

René en Patricia probeerden antwoord te krijgen op veel belangrijke vragen maar die antwoorden kwamen er domweg niet. Duidelijk was dat Zandbergen niet wist waar het allemaal om draaide, en zij was niet in staat om goed uit leggen wat zij misschien bedoelde.

Tientallen vragen bleven onbeantwoord, en zij vond het best dat de raad haar voorstel aan flarden schoot.

Al eerder was gebleken dat Zandbergen geen grip heeft op haar portefeuille, maar het kon dus nog erger.  Deze avond was een absoluut dieptepunt.

De raad komt dinsdag 15 november met amendementen om de rare voorstellen van Zandbergen van tafel te vegen. Deze aanpassingen worden waarschijnlijk raadsbreed gedeeld. Ook dus door de coalitie zelf!

Deze herhaalde bevestiging dat Zandbergen er tot nu toe niks van bakt, heeft ons genoodzaakt een Motie van Afkeuring in te dienen bij de raadsvergadering van 15 november. We geven haar de gele kaart, nog niet de rode. Iedereen verdient een kans om zich te verbeteren, ook in het geval van Zandbergen. Of het haar gaat lukken is echter zeer twijfelachtig.

Jan-Jaap de Kloet